Over ons  

Een kind ontwikkelt zich razendsnel, zeker in de eerste jaren. Wij hebben de ambitie het hierbij optimaal te begeleiden en daarbij met de ouders samen te werken.


Wij bieden een veilige omgeving waardoor het kind alle ruimte krijgt zich te ontwikkelen door samen te spelen, te leren en te genieten van alles wat Kid’s Garden biedt. Als de ouders dat willen kan het kind ook kennismaken met een andere taal. 

chalkboard Tekeningen

Ontstaan

Kid’s Garden valt onder Stichting INVOKI
(Stichting Integrale Vorming van het Kind).  De initiatiefnemers hebben deze stichting  in 2013 opgericht nadat zij zich hadden verdiept in de pedagogische visie van de Fomento Onderwijs Groep. Zij kwamen tot de conclusie dat deze ook voor Nederland waardevol zou kunnen zijn. 

De Fomento Onderwijs Groep is een wereldwijd opererende organisatie die werd opgericht door een groep ouders en leerkrachten. Er zijn methodes ontwikkeld voor  kinderdagverblijven, basisscholen en het middelbaar onderwijs. Inmiddels heeft Fomento 35 scholen met meer dan 23.000 leerlingen en is er contact met 16.000 gezinnen.
Daarnaast adviseert Fomento 250 partners in 28 landen bij initiatieven op het gebied van onderwijs. Deze hebben essentiële overeenkomsten, maar er is alle ruimte voor de praktische invulling, rekening houdend met culturele verschillen.  

INVOKI begint met het programma Optimist
dat ontwikkeld is voor kinderen tot 4 jaar. 


De stichting heeft contractueel de exclusieve rechten
verworven om Optimist te mogen gebruiken.  

Pedagogische medewerkers

De identiteit van Kid’s Garden schept verwachtingen. Het succes van ons project hangt voor een groot deel af van het pedagogisch team. We hechten veel aandacht aan  professionaliteit, persoonlijkheid, initiatief, flexibiliteit en doorzettingsvermogen.  

 

Onze pedagogisch medewerkers zijn niet alleen deskundig maar ze geven ook invulling aan hun voorbeeldfunctie. Zij tonen belangstelling voor de leefwereld van het kind, hebben oog en hart voor ieder kind en helpen het om zijn talenten en het gevoel voor eigenwaarde te ontwikkelen. 

 

Zij reflecteren op hun eigen pedagogisch handelen en kunnen zich daardoor verder ontwikkelen.  Zij volgen de aanpassingen aan de nieuwste pedagogische inzichten in het project en zijn bereid tot kennisverdieping en training. De gezamenlijke inzet komt zowel aan het gezin als aan de opvang ten goede.

 

Hbo-opgeleide en ervaren krachten leiden de groep. Jonge, ambitieuze krachten assisteren en allen zijn bereid zich verder te ontwikkelen in de visie van Fomento.

Ons team

Ghislaine

Pedagogisch
medewerkster

Mijn naam is Ghislaine, 25 jaar en ik woon in Maastricht . Ik heb de Hbo-opleiding Leerkracht Primair Onderwijs gevolgd. Gedurende deze opleiding heb ik ook de minor Leesbevordering gevolgd en geleerd hoe ik met kinderboeken en aanvullende activiteiten aandacht kan geven aan de ontwikkeling van het kind. Praktijkervaringen hebben mij doen inzien dat in het onderwijs geen aandacht is voor het individu. Daarom heb ik besloten om niet voor de klas te gaan staan, maar als pedagogisch medewerker bij Kid's Garden aan de slag te gaan. Hun methodiek spreekt mij vooral aan omdat de ontwikkeling van het kind nauwgezet gevolgd wordt. Om mijn kennis en inzichten op pedagogisch gebied verder uit te breiden ben ik bezig met de opleiding tot Kindercoach. Ik ben enthousiast, creatief, sportief en zorgzaam. Werken met kinderen is mijn passie. Ik hoop jullie snel te zien bij Kid's Garden!

Zuzanna

Pedagogisch 
medewerkster

ik ben Zuzanna, nieuwe pedagogische medewerker bij Kid’s Garden. In de Universiteit van Poznan (Polen) heb ik mijn Master in Pedagogie gehaald. Daar heb ik in een kinderopvang gewerkt. Sinds augustus 2018 woon ik in Nederland.  Ik hou van kinderen en ik zie als belangrijkste voor zijn/haar ontwikkeling, het opbouwen van een goede relatie met een kind. Ik streef altijd na dat de kinderen zich veilig en geliefd voelen. Bij Kid’s Garden zorgen wij voor uw kind, zodat hij of zij altijd tevreden is!

Vanesa

Pedagogisch 
medewerkster

Ik ben Vanesa, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben Spaanse en na mijn universitaire studie pedagogiek ben ik een kinderdagverblijf begonnen in Spanje. Ik werk inmiddels tien jaar met kinderen en ga nu als pedagogisch medewerker aan de slag bij Kid's Garden, waar ik ook het Spaanstalig programma zal verzorgen.
Ik ben vrolijk, enthousiast, positief ingesteld, met een groot verant-woordelijkheidsgevoel. Ik maak snel contact met de kinderen onder meer dankzij mijn creativiteit en specifieke kennis van de ontwikkeling en interesses van de kinderen.

Ik wil graag een steun zijn in de ontwikkeling van uw kinderen, altijd met respect voor hun eigenheid.

Tot gauw in Kid’s Garden!

Sindy

Pedagogisch 
medewerkster

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Ik ben Sindy Utens-Thijssen (1987). Ik ben getrouwd met mijn man Chris en moeder van twee dochtertjes, Tessy (2017) en Mera (2019). Ik kom uit Maastricht, en ben nu woonachtig in Eijsden. 

Ik heb de opleiding Social Pedagogisch Werker afgerond in 2008 en ben sindsdien altijd werkzaam geweest in de zorg. 

Nu ikzelf kindjes heb gekregen, heb ik besloten de switch te maken naar de kinderopvang. Een nieuwe uitdaging, waar ik heel veel zin in heb! 

Ik hoop jullie snel te ontmoeten! 

Maaike

Manager

Mijn achtergrond als docent en manager heeft mij tot Kid’s Garden gebracht. Daarna ben ik verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor ouders met praktische vragen over breng- en haaltijden, uitstapjes, enz. Het bewaken van de kwaliteit van de opvang en de veiligheid van uw kind is voor mij een prioriteit.

Ik verheug  me erop 
u van dienst te kunnen zijn. 

Joyce

Pedagogisch 
medewerkster

Ik ben Joyce Op den Camp en ben 33 jaar. Ik woon met mijn man Ruud en onze twee kinderen Xenno en Zanni in Gronsveld. In 2006 heb ik mijn diploma SPW in ontvangst mogen nemen en in 2009 mijn diploma SPH. In de afgelopen jaren heb ik enorm veel ervaring opgedaan als flexwerker in de kinderopvang. Ik ben op tientallen locaties geweest en heb overal iets kunnen leren over de omgang met de kinderen maar ook over handige inrichting van een ruimte en veel ideeën voor activiteiten op kunnen doen. Ik verheug me er enorm op om bij Kid's Garden aan de slag te gaan. Vooral het hebben van een vaste groep zodat ik een band met de kinderen en de ouders kan opbouwen spreekt mij enorm aan. Niets is zo lastig als het opvoeden van kinderen en hoe goed we ook allemaal ons best doen er zullen altijd vragen en onzekerheden zijn. Ik sta klaar voor jullie als er vragen zijn en ik zal mijn best doen om te helpen en adviseren. Hopelijk tot snel bij Kid's Garden.  

Wat u kunt doen met uw klacht over Kid’s Garden:

Bespreek de klacht met de betrokken medewerker. Schakel indien nodig de manager in. 
Leidt dit niet tot de gewenste oplossing, vul dan het klachtenformulier in. 
Komt u er samen met Kid’s Garden niet uit? Zoek dan contact met Klachtenloket Kinderopvang. Met advies of bemiddeling proberen zij samen met u de klacht op te lossen. Als dit niet lukt, vraag dan de Geschillencommissie

Kinderopvang een uitspraak te doen. 

©2020 Kid's Garden                                                                                        Kid's Garden Bemelergrubbe 15, 6226 NK Maastricht - 06 41646007 - info@kidsgardenmaastricht.nl - Volgen