top of page
A toddler playing with cubes
Hoe het begon

Kid's Garden Maastricht is opgericht in 2019 en is het eerste kinderdagverblijf in Nederland dat het Fomento-onderwijsprogramma volgt. 

 

De Fomento Onderwijsgroep is een wereldwijde organisatie die in 1963 is opgericht door een groep ouders en pedagogen. Zij zagen de noodzaak van scholen die zich richten op professionele kennisoverdracht waar kinderen tegelijkertijd leren hoe ze zich kunnen ontwikkelen tot evenwichtige en verantwoordelijke burgers. 

De betrokkenheid van het gezin en de ouders is cruciaal bij dit programma.

 

Fomento heeft 35 scholen met meer dan 23.000 leerlingen en heeft contact met meer dan 16.000 gezinnen. Daarnaast adviseert Fomento 250 partners in 28 landen over initiatieven op het gebied van onderwijs. In 1998 begon Fomento zich te richten op kinderopvang en werd het pedagogische project ‘Optimist’ geboren. 

De stichting INVOKI (Integrale Vorming van het Kind) wil in Nederland onderwijs aanbieden op basis van de projecten van de Fomento Onderwijsgroep zoals ‘Optimist’. 

 

In 2019 is de Stichting INVOKI  gestart met het eerste kinderdagverblijf genaamd Kid's Garden.

   

Kid's Garden heeft twee groepen, de 0 tot 2 en de 2 tot 4 jarigen. Kinderen die binnenkort naar de basisschool gaan kunnen meedoen met  een 3-plus programma.

Voor beide groepen wordt het programma Optimist gevolgd, waarbij spelen de belangrijkste methode is om te leren.

nieuwe logo.jpg
Over Kid’s Garden

 

Kinderen ontwikkelen zich razendsnel, vooral in hun eerste jaren. Wij hebben de ambitie hen optimaal te begeleiden. Vanuit onze pedagogische visie doen we dit samen met de ouders.  

  

Kinderen hebben een natuurlijke drang tot verdere ontwikkeling. Kid's Garden ondersteunt elk kind en helpt het gewoontes te ontwikkelen die fundamenteel zijn voor de volgende fasen. 

We brengen het kind ook al op jonge leeftijd in contact met een andere taal. Ons Nederlandstalige kinderdagverblijf is ideaal voor wie zijn kind op een speelse manier wil laten kennismaken met Engels. 

Wij bieden een veilige, warme omgeving die het zelfvertrouwen van het kind bevordert.

  

 

nieuwe logo.jpg
Lees meer over
kelly_edited.jpg

Ons Team

Ons team wordt geleid door de manager en bestaat verder uit  professionals met een HBO- of MBO-opleiding

Vacatures | Samenwerken

Vacatures

We zijn op zoek naar nieuwe collega's om ons team te versterken en mee te werken bij dit mooie project voor de kinderen.

Kind met een watermeloen

Ons Programma

Kid’s Garden Maastricht volgt de Methode Optimist, een pedagogisch-didactisch programma voor kinderen tot vier jaar.

Kid's Garden Maastricht | Toddler playing with toys
Visie

Bij Kid's Garden willen we een solide basis leggen om het kind te helpen opgroeien tot een evenwichtige en vrije persoon die in staat is om verantwoorde keuzes te maken. De methode voedt een sfeer van open en loyale communicatie. 

Het kind wordt op een constructieve en positieve manier begeleid en denkt actief mee over zijn of haar eigen manier om vriendelijk, geduldig, verantwoordelijk, enz. te zijn. We geven ook voorbeelden zoals, 'vriendelijkheid kun je laten zien door anderen te vragen met je te spelen' of 'als je op je beurt moet wachten heb je geduld nodig'.

 

Het is hierbij belangrijk op te merken dat uw kind veel baat heeft bij een goede samenwerking tussen ouders, personeel en management. De betrokkenheid en ondersteuning van het gezin is van cruciaal belang in dit programma.

bottom of page