top of page
De Methode Optimist 

Een speels en innovatief programma

Kid’s Garden Maastricht volgt de Methode Optimist, een pedagogisch-didactisch programma voor kinderen tot vier jaar. Het is ontwikkeld door de Fomento Onderwijsgroep. Het is speels, innovatief en stimuleert de creativiteit en het enthousiasme bij kinderen.   Het programma richt zich op de groei van het kind als persoon. 

 

Optimist biedt een dagprogramma op fysiek, motorisch, cognitief, sociaal-emotioneel en moreel gebied, zodat de kinderen kunnen groeien in de breedste zin van het woord. 

In het kader van dit programma werken ouders en pedagogisch medewerkster samen om een persoonlijk ontwikkelingsplan voor elk kind te ontwikkelen.

dieren leren .jpg

Spelen is leren

Wanneer kinderen voorwerpen in hun handen hebben leidt dat gemakkelijk tot een gesprekje. Ze ontdekken de eigenschappen van deze voorwerpen en de onderlinge relaties. Ze kunnen ze groeperen, vergelijken, een moeilijkheid oplossen en ze leren spelenderwijs tellen.

Gespecialiseerd babyopvang

Professionals die speciaal zijn opgeleid voor de babyopvang herkennen de fase die elke baby doormaakt en weten hoe ze het kind emotionele veiligheid, geborgenheid, zorg en begeleiding bij de ontwikkeling kunnen bieden.

Ontmoet het gedreven team achter Kid's Garden hier.

luiza-braun-hTg9Bggub9Y-unsplash.jpg

Ontwikkelen van motorische vaardigheden

Ontdekken, imiteren, op onderzoek uitgaan, dit alles is eigen aan kinderen. We doen elke dag oefeningen om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Door spelletjes leren de kinderen, ontdekken ze nieuwe dingen en hebben ze plezier in het ontwikkelen van hun vaardigheden en creatieve mogelijkheden.

lekker bewegen .jpg
102374228_267202431385299_8855387647810244734_n.jpg

Spraak- en taalontwikkeling 

Kinderen leren woorden duidelijk uit te spreken door middel van verhalen, rijmpjes, liedjes en rollenspellen. Dit soort activiteiten vergroot hun luistervaardigheid, begrip en vermogen om zich mondeling uit te drukken.

Een tweede taal 

Wanneer kinderen in hun eerste levensjaren met een vreemde taal kennismaken, zullen ze later gemakkelijker talen leren. Ze ontwikkelen ook betere communicatieve vaardigheden.

Het programma is zo opgezet dat zij op een natuurlijke manier in het Engels of Spaans over de vertrouwde omgeving  - de kinderopvang, het gezin, de belangrijke feesten -  leren communiceren.  

We gebruiken de  methode Hello Sally om Engels te leren.

122669553_377771540328387_4794904425719692059_n (1).jpg
Kid's Garden Maastricht | Musical Formation

Muzikale vorming

Kinderen leren klanken te onderscheiden door te zingen, naar muziek te luisteren en muziek te maken. We zingen samen kinderliedjes maar brengen ze ook in contact met klassieke muziek. Door te luisteren ontwikkelen ze hun auditieve onderscheidingsvermogen, hun creativiteit, verbeeldingskracht en gevoeligheid voor schoonheid.

Emotionele Veiligheid

Elke leeftijdsgroep heeft een eigen programma:

0-1 jaar: Bobby  

1-2 jaar: Lotje  

2-4 jaar: Nico  

 

Op deze manier vergemakkelijken we de ontwikkeling op basis van individuele capaciteiten en bereiken we een volledige en integrale vorming voor elk kind. Ze krijgen structuur en geborgenheid in een gezellige, veilige omgeving.

IMG_20201023_104721838.jpg
Generales_14.jpg

Touchscreen

Het touchscreen is een onderdeel van onze methode. Het maakt de lessen dynamischer en motiveert de kinderen. We gebruiken touchscreens (vanaf 2 jaar) om de taal te leren en de muzikale en artistieke creativiteit te stimuleren.

Flashcards

Flashcards zijn heel geschikt om bepaalde concepten te gebruiken en te herhalen. Ze helpen kinderen om hun aandacht, geheugen, woordenschat en kennis te verbeteren.

Kid's Garden Maastricht | Flashcards
Kid's Garden Maastricht | Children Activity Corners

Hoeken voor activiteiten

De hoeken zijn ingedeeld in verschillende activiteitenzones, elk met hun sociale en persoonlijke ontwikkelingsgebieden. Ieder kind kan zijn eigen keuzes maken: wat het gaat doen, alleen, of met anderen. Het maken van deze keuzes is belangrijk voor zijn ontwikkeling, het geeft autonomie. Tegelijkertijd bevordert het spelen met anderen het functioneren in de groep. Het kind kan groeien in weerbaarheid, zelfvertrouwen, flexibiliteit en creativiteit door het omgaan met verschillende situaties.

Gezonde Voeding, Gezonde Gewoontes

Bij Kid's Garden proberen we de eerste gezonde voedingsgewoonten te ontwikkelen die gunstig zijn voor de ontwikkeling van uw kind. We geven de voorkeur aan vers, biologisch voedsel zonder kustmatige  toevoegingen of suikers.

Lunch

Het menu is gezond en gevarieerd. We wisselen af tussen zelfgebakken brood en een warme maaltijd bestaande uit groenten met vlees, vis of vegetarische producten. Alle maaltijden worden vers bereid door onze pedagogische medewerkers met behulp van een stoomkoker en een broodbakmachine.

Snacks

Midden op de ochtend krijgen de kinderen vers seizoensfruit en ’s middags gezonde en voedzame snacks. Deze kunnen bestaan uit groenten, (gedroogd) fruit, volkoren crackers.

Drankjes

Ter verfrissing zorgen we voor water, melk of cafeïnevrije en suikervrije thee.

Heeft uw kind een voedselallergie? Wij helpen u graag bij het vinden van een passende oplossing.

bottom of page